Регион

Димитровградските полицаи с беседи сред пенсионерите заради алоизмамите

ИлюстрацияДимитровградските полицаи започват беседи по селата и пенсионерските клубове в града заради зачестилите телефонни измами, съобщават от полицията.

Изготвени са превантивни листовки. Престъпниците подбират жертвите си главно от хората в третата възраст, като разчитат на тяхната наивност, добронамереност и отзивчивост.

Затова от днес, криминалисти и униформени от полицейското управление тръгват по селата, за да информират хората за механизмите, по които могат да бъдат подведени в телефонните разговори. Полицаите ще разяснят подробно в пенсионерските клубове различните схеми на манипулация – закупуване на ваучери, капаро за стока в магазин, внасяне на гаранция, освобождаване на колет и най-новият сценарий – съдействие на полицията за залавяне на измамниците.

Днес полицаите са на беседи в селата Скобелево, Сталево, Ябълково и Крум. В четвъртък те ще са в Добрич (11 ч.), Горски извор (12 ч.), Върбица (14 ч.) и Бодрово (15:30 ч.).

В петък полицаите ще посетят Воден (11 ч.), Черногорово (12:30 ч.), Брод (14 ч.), Злато поле (15:30 ч.), Долно Белево (17 ч.).

На 28 март срещите продължават в Каснаково (11 ч.), Крепост (12:30 ч.), Радиево (14 ч.), Странско (15:30 ч.), Голямо Асеново (17 ч.). На следващия ден полицаите ще бъдат в Меричлери (11 ч.), Длъгнево (12:30 ч.), Бряст (14 ч.), Здравец (15:30 ч.).

Последните два дни от месеца са предвидени за димитровградските пенсионерски клубове. На 30 март полицаите ще влязат в клубовете „Габера“ (11 ч.), „Славянски“ (12:30 ч.), НБТ (14 ч.), „Хан Аспарух“ (15:30 ч.). На 31 март – „Раковски“ (11 ч.) и „Наука“ (12:30 ч.).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
седесар
седесар
23.03.2016 20:57 20:57

Прав беше костов като намали пенсиите С това той очакваше пенсионерите по бързо да се преселят в отвъдното и хазната да живне Ама те пустите му комунисти дъртаци не умират та сега и бойко се чуди как да се справя с тази сган

Back to top button