Хасково

Хасково посреща 900 танцьори за „Хайдушка софра“

ФестивалБлизо 900 танцьори от 44 клуба от цялата страна ще участват в третото издание на фестивала за български хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково тази събота.

ФестивалТова съобщиха на пресконференция в кметството организаторите Мишо Кадиев и Тенчо Итков. Основният мотор на инициативата е формацията „Фъртуните на Мишо“, като тази година фестивалът се организира със съдействието на общината.

В 10 часа всички танцьори се събират на пл. „Свобода“, където ще тръгне дефиле. То ще премине по бул. „България“ и ще е съпроводено от рокери с мотори. Всички ще отидат до площадка „Спартак“, където ще се проведе и фестивалът. Гостите тази година са почти двойно повече в сравнение с предходните издания. Програмата ще продължи над 5 часа, след което ще има гала вечеря за гостите. Всички хотели в Хасково и Минерални бани са резервирани, казаха организаторите. Сред участниците са и 5 клуба от Хасково.

За догодина организаторите мислят и за международно участие във фестивала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button