Хасково

Момиче със Синдрома на Даун напредва в зумбата, мечтае да води група

Тренировки21-годишната хасковлийка Росица Кавакова страда от Синдрома на Даун. Момичето и нейната майка Таня не се предават и вече трета година Роси тренира зумба при Мая Георгиева.

Сега момичето посещава два пъти седмично тренировките в аеробик център „Seven Go“ и се чувства прекрасно със своите приятелки в клуба.

ТренировкиТаня Кавакова разказа пред Haskovo.info, че Роси много обича танците и се гордее с нея, че напредва в зумбата. Тя винаги е била жизнено момиче, а сега е истински щастлива.

Треньорките Мая и Веселина Калемджиева също са много доволни от напредъка на Роси. Те дори са готови да приемат в клуба и други деца и младежи в неравностойно положение. Роси вече е достойна да бъде техен треньор, каквато е и нейната мечта.

По думите на Мая има много семейства с болни деца, които се затварят в себе си. Според нея правилното е те да са сред хора и да спортуват, което е добре за тяхното здраве и социализация.

Тренировки  Тренировки 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button