Хасково

Владимир Запрянов дари „По първи петли“ на галерията в Димитровград

КартинаХудожникът Владимир Запрянов дари на димитровградската галерия „Петко Чурчулиев“ картината „По първи петли“ от изложбата си „Търговци в храма“, съобщават от културната институция.

„Този дарителски акт е изключително ценен за нас, тъй като галерията почти няма  откупки и всички постъпления във фонда през последните години са от проведените живописни пленери в Димитровград. Така фондът допълва колекцията си от художествени произведения от значими автори от региона, които са сакрално и творчески свързани с града ни“, допълват от „Петко Чурчулиев“.

Владимир Запрянов е роден в Димитровград и е един от известните ученици на художника и педагога Асен Крайшников, след което завършва Художествена гимназия в Казанлък, както и специалността „Живопис“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ в класа на проф. Николай Русчуклиев. Има 19 самостоятелни и повече от 30 участия в общи художествени изложби у нас и в чужбина. Негови картини се намират в частни колекции в България, Турция, Гърция, Чехия, Германия, Испания, Италия, Англия. Запрянов е член на СБХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button