Хасково

Намериха и металотърсач в дома на шефа на хасковския архив

Станислав СтаниловИ металотърсач е бил намерен в дома на задържания по линия на иманярството шеф на Държавния архив – Хасково Станислав Станилов, съобщават от прокуратурата.

Както Haskovo.info писа, 47-годишният Станислав Станилов и Ара Х. на 57 г. също от Хасково са били задържани на 25 март след получена оперативна информация.

Тогава са извършени претърсвания и изземвания в кафе-клуб в Хасково, собственост на един от обвиняемите. Открити са монети, различни видове и детектор за метал, предназначен за търсене на археологически обекти. Установено е, че в заведението са държани акцизни стоки без бандерол – 780 кутии цигари от различни марки, на обща стойност 5850 лв.

Последвали са множество претърсвания в домове и автомобили, както и обиски и на други лица.

При претърсване в дома на Ара Х. са открити различни видове монети и предмети, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, както и компютри.

В дома на Станислав Станилов е бил открит детектор за метал, предназначен за търсене на археологически обекти, както и монети от различни видове, керамични съдове, метални предмети с различна форма и големина, които не са идентифицирани и регистрирани.

Специализираната операция е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково съвместно с ОДМВР-Хасково.

Двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за държане на археологически обекти без регистрация и идентификация, както и за противозаконно държане на оръдие за търсене на археологически обекти и за държане на акцизни стоки без бандерол.

Двамата мъже са задържани в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

И сега продължават активните процесуално-следствени действия по разследването – разпити на свидетели, изготвяна на експертна справка за историческата стойност на откритите археологически обекти и др., уточняват от прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗАПОЗНАТ
ЗАПОЗНАТ
28.03.2016 16:04 16:04

за арестуване е и ГЕОРГИ ГРАМАТИКОВ БИВШ ДИРЕКТОР НА МУЗЕЯ СЪЩО ИМАНЯР , ПРЕКУПВАЧ НА АНТИКИ И ТЪРГОВЕЦ НА ИКОНИ И АНТИКИ.

сверчо
сверчо
28.03.2016 19:33 19:33

Да ама той е доктор на науките Ивсе пак бива МВР да го посети белким от там изкочи някой заек

1
1
28.03.2016 21:16 21:16

„противозаконно държане на оръдие за търсене на археологически обекти“ това е много интересно.
Като да кажеш, че след като имаш нож в къщи го ползваш за колене на хора.

читател
читател
29.03.2016 8:52 8:52

Г-н Станилов е прекрасен човек, ръководител и специалист. Не е престъпление човек да има хоби, с което не е злоупотребявал. Всичко е нагласено, за да бъде очернено името му, тъй като има много гладници за мястото му! Не си правете пиар на гърба на почтен и невинен човек! Освен това до доказване на противното, всеки е невинен.

Анонимен
Анонимен
30.03.2016 21:06 21:06

Напълно съм съгласен с написаното от последния.Станилов е много добър и честен човек.От никой,който го познава няма да чуете лоша дума за него.Дано справедливостта възтържествува.

Back to top button