Спорт

Кикбоксьорите с първи медали за годината

КикбоксХасковските кикбоксьори спечелиха първи медали за годината.

През изминалия уикенд Шумен бе домакин на Държавно първенство по кикбокс в стиловете Лоу кик и Киклайт контакт. В състезанието взеха участие 476 бойци от 54 клуба от страната и чужбина, разделени в три възрастови групи-юноши и девойки младша възраст, юноши и девойки старша възраст, мъже и жени.

Хасково бе представен от трима състезатели -при ЮСВ Кадир Емин, категория -63кг и Милан Петров, категория -69кг, а при мъжете Павел Тонев, категория -84кг. и тримата участваха на „Киклайт“ контакт.

КикбоксПърви на татамито излезе Кадир Емин,който игра срещу много опитен представител на домакините от клуб „Шуменска крепост“ и въпреки оспорвания двубой отстъпи с 2:1 съдийски гласа. Това стана с леко подпиране от страна на съдиите, които не наказаха противника му за използване на забранен удар.

Милан Петров направи блестящ дебют, като победи в три срещи и игра на финал. В първата среща победи съперник от клуб „Арис“, Враца. Във втората среща се изправи срещу представител на клуб „Претендент“, София. Този двубой завърши предсрочно за съперника му, тъй като нашето момче го нокаутира с блестяща техника с крак. Третият му съперник беше от клуб „ГоДо“, Петрич и тук не остави никакви съмнения за класата си и победи с 3:0 съдийски гласа. На финала се изправи срещу представител на клуб „Интер“ от силната бургаската школа и въпреки усилията, които положи отстъпи с 2:1 съдийски гласа и остана със среброто. Милан е абсолютен дебютант на спортния подиум и това е представяне е забележително.

При мъжете също имахме финал, в лицето на Павел Тонев,който е студент в НСА, където той се изправи срещу италиански национал, чийто треньор е националния треньор на Италия. Срещата беше изключително оспорвана с много промени в резултата, но в крайна сметка противникът му се наложи с 2:1 съдийски гласа и взе златото.

Равносметката от първия за годината турнир е два сребърни медала от трима състезатели, което повече от добро начало на спортния календар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button