Хасково

Хасково втори след София ще развива младежкото предприемачество

СрещаВеднага след София, Хасково е втората община в България, която приоритетно ще развива младежкото предприемачество.

СрещаТова стана ясно при днешната визита на Вера Петканчин, внучка на патрона на ПМГ „Боян Петканчин“ и директор Оперативни дейности на Джуниър ачийвмънт в България и Милена Стойчева, президент на Джуниър ачийвмънт – София. Те са имали среща в общината, на която е подписан договор за партньорство.

СрещаСлед това Петканчин и Стойчева посетиха Математическата гимназия, където запознаха гимназистите с предприемачеството и иновациите.

Haskovo.info припомня, че Вера Петканчин бе на учредяването на Startup Club-а в гимназията на 18 февруари. След това с гимназистите се срещна друг млад предприемач – Боян Бенев.

Идеята е срещите да продължат, като основна роля в това има Емануил Манолов, организатор на хасковския клуб. Той сподели пред Haskovo.info, че се готви първо по рода си състезание по предприемачество за Южна България, на което домакин да бъде ПМГ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button