Хасково

Оставиха в ареста шофьора, блъснал и убил жена до Пловдивските гробища

Мярка36-годишният хасковлия Николай Найденов бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд по обвинение, че с БМВ-то си е блъснал 78-годишна жена до Пловдивските гробища, която по-късно почина.

Haskovo.info припомня, че инцидентът стана в неделя сутринта. Жената продавала цветя до гробищата, когато била отнесена от колата. БМВ-то не спряло и малко по-късно Найденов бил открит от полицаите в колата във вилната зона „Куба“. Пред полицаите той показал личната карта на сина си.

Свидетели разказали, че Найденов цяла нощ бил по нощните заведения в Хасково. Химическата експертиза, часове по-късно, показала 0.86 промила алкохол в кръвта му. Найденов е без книжка от 2014 г.

През годините Найденов имал 13 глоби от КАТ. Той е осъждан 6 пъти досега, като три пъти на пробация заради шофиране с алкохол.

По делото има записи на камерите на НЕК в района на инцидента, от които се виждало как БМВ удря жената на улицата.
Защитата на обвиняемия поиска по-леката мярка „Домашен арест“, защото Найденов е животновъд, грижи се за 30 крави, с които издържа двете си деца, безработната си жена и майка си. Според адвоката Найденов няма да се укрие. Домашен арест поиска и самият Найденов и обеща да не се укрива.

Съдът посочи, че за непредумишлено престъпление задържането под стража е изключение. В случая обаче това се налага заради дръзкото и провокативно поведение на обвиняемия срещу обществото. Той остава в ареста и за това, че не толкова ще се укрие, а може да извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗАХАРИ ТОЧЕВ
ЗАХАРИ ТОЧЕВ
31.03.2016 13:13 13:13

ТОЯ ПЕДЕРАЗ КРАСИМИР СЛАВЧЕВ МИЛЕВ ТОЯ СКАПАНЯК ДОКОГА ЩЕ Е ВЪВ СЪДЕБНА ОХРАНА ТОЙ НЕГОСИ НЕ МОЖЕ ДА ПАЗИ АРЕСТАНТИ ЩЕ ОХРАНЯВА ЕГАТИ НАХАЛНИЯТ ГАМЕН ИЗПЪДЕТЕГО ДИСЦИПЛИНАРНО ЗАЩОТО ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА МНОГО ГАФОВЕ ВЪВ СЪДА !!!!

ми.шко
ми.шко
31.03.2016 15:15 15:15

разкажи за някой гаф, че да разберем и ние.

stariq71
stariq71
31.03.2016 15:16 15:16

Tozi e za zatvora

ДИНКО ПЪРЧА
ДИНКО ПЪРЧА
01.04.2016 8:09 8:09

ТОЯ КАКВО Е НАВЕЛ ГОЛЯМАТА СИ ПРАЗНА ГЛАВА КАТО РАЗПАСАНА КРАВА БОКЛУКА МУ НЕДЕН ВЪВ ЗАТВОРА ДА МУ СКЪСАТ М-РЕЗЛИВИЯ З-ДНИК ДА ГО КРЪСТЯТ НАКОЛЕНКА .

Back to top button