Хасково

Хасковските джипита спират с протестите

Д-р Николай НиколовДжипитата в Хасковска област няма да протестират в петък, съобщи за Haskovo.info председателят на Съюза на общопрактикуващите лекари в Хасково д-р Николай Николов.

Той заяви, че най-важното вече се е случило и преговорите в София са стартирали и има диалог, като повече от исканията на джипитата ще бъдат изпълнени.

Haskovo.info припомня, че протестите на общопрактикуващите лекари в страната започнаха в понеделник, а от вчера се включиха и близо 140 от Хасковска област. Днес джипитата протестираха с час повече от 11 до 15 часа. Дежурен по време на протеста в Трета поликлиника бе д-р Николов, който прегледа десетина пациенти.

Недоволството бе срещу политиките на здравния министър Петър Москов и липсата на преговорен процес. Липсва и увеличение на бюджета за първичната извънболнична помощ. Медиците протестират още срещу въвеждането на пръстов идентификатор и липсата на електронни досиета на пациентите което според тях ще доведе до административни затруднения, от което потърпевши ще са пациентите.

Д-р Николов допълни, че в събота ще има Национален съвет, на който ще се обсъди постигнатото до тук.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Льжко Льжанков
Льжко Льжанков
01.04.2016 7:15 7:15

Честит празник,Хасково инфо,честит 1 април!!!Честит празник и на партия ГЕРБ-ГРОБ и на др.Делян Добрев.Честито и на началниците ви в Община Хасково и дедо Добри Беливанов.Още ведньж честит празник и все повече успехи на попрището на льжата и измамата ви желая.Слава,ура!

Back to top button