Хасково

„Приключенията на Том Сойер“ е любимата книга на хасковлийчета

ЗаряЛюбимата детска книга на малчуганите от Хасково е „Приключенията на Том Сойер“ от Марк Твен.

Това показва анкета, организирана от Образцово народно читалище „Заря“ по повод Международния ден на детската книга – 2 април.

ЗаряДнес в библиотеката на най-голямото хасковско читалище деца от четвъртите класове на училищата „Св. Иван Рилски“ и „Христо Смирненски“ се срещнаха със заместник-областния управител на Хасково Валентин Ангелов и заместник-кмета на община Хасково Милена Трендафилова.

Възрастните разказаха на децата  за любимите си детски книжки. Ангелов прочете една от любимите си български народни приказки „Дядо вади ряпа“.

Оказа се, че децата обичат тази история и знаят поуката от нея. Трендафилова чете откъси от любимата си „Пипи дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен.

За изненада на всички четенето се оказа интересно и забавно, затова децата поискаха от организаторите то да стане традиция. Гостите пък бяха зарадвани с подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мао
мао
31.03.2016 21:29 21:29

Глупости!

Back to top button