Регион

Близо 80 кемперисти се събраха в парк „Марица“

СъборБлизо 80 кемперисти от цяла България се включиха в националния събор в димитровградския парк „Марица“.

СъборТе са организирани под егидата на над дузина кемперисти от Димитровград и Хасково.

За последно подобен събор в парка имаше през октомври 2013 г., когато се включиха около 50 кемперисти. Сега има и чужденци – Лидия и французинът Клод, които живеят в село край Дряново.

СъборМарин Иванов обясни, че такива големи събори се провеждат 3 – 4 пъти годишно. Иначе, почти всяка седмици 5 – 6 кемперисти се събират някъде в България.

Целта на съборите са да се популяризира този вид туризъм. Във връзка с промените в закона и протестите за Съборкъмпингуването, Иванов прикани всеки, който се съмнява, че те замърсяват природата да дойдат в парка след събора и да проверят. „Ние пазим природата и ако е мръсно едно място, дори го чистим„, обясни Иванов.

Днес за събора има организирана програма, която включва занимания за децата, изпълнения на ансамбъл „Звездица“ и рок група. Утре ще има посещение на Неделния пазар – наричан най-големият открит мол на Балканите.

Идеята е съборът да стане ежегоден и с международно участие.

Събор  Събор 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button