Хасково

Записаха 110 първолаци за ден в „Рилски“, за шеста паралелка мислят в „Смирненски“

Записване110 заявления за записване на първолаци бяха подадени само за ден в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“.

Подаването на заявленията започна от днес и ще продължи до 29 май. Паралелките за първокласници ще са шест, като има и подготвителна група, за която вече са подадени 10 заявления.

Венелин Николов подаде днес по обяд заявление за записване в първи клас на дъщеричката си. Бащата сподели, че по-голямото му дете е учило тук, отделно живеят на 15 метра от училището. Николов сподели, че малко неудобство ще е местенето на децата в други училища заради ремонтите в „Рилски“, но посочи, че това се прави за тяхно добро.

Haskovo.info припомня, че заради мащабните ремонти децата от първи до четвърти клас ще учат от 15 септември в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, а учениците от пети до седми клас – в ПМГ „Боян Петканчин“. Поради същата причина началният етап от ОУ „Шандор Петьофи“ ще участ в сградата на общежитията на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, а по-големите ученици ще са втора смяна в ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Подаването на заявления за първокласници в ОУ „Христо Смирненски“ пък започна на 21 март и ще продължи до 30 май, като вече има подадени 102 заявления и 15 за подготвителната група. От училищното ръководство обмислят варианта за разкриването на шеста паралелка с първокласници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
05.04.2016 10:43 10:43

Вие луди ли сте да си записвате децата в Рилски – къде ще ги водите на другия на край на града. То и сега няма условия в това училище – децата всекидневно мъкнат огромни, тежки раници с излишни тетрадки и помагала, рисуване, гуменки, екипи и не знам си кво. В училищна стая нищо не може да се остави. Няма никакви условия. И не си мислете, че „огромния“ ремонт ще създаде такива. Какво и да направят – когато пълниш канчето повече от колкото може да поеме, всичко се разпилява. Ремонта ще се проточи повече от година – как ще се ограмотяват деца от начален к*рс във чужда среда, как ще прикват петокласници към прехода с повече предмети и учители, каква психологическа травма ще бъде за всички ученици този ужас на другия край на града! НЯКОЙ МИСЛИ ЛИ ЗА ДЕЦАТА! ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ВЕЧЕ НЕ ГОВОРИМ – СТАВА ВЪПРОС ЗА ЖИВОТА И БЕЗОПАСНОСТТА ИМ! Продажници дето за пари на всичко се съгласявате. Некъдърници от РИО Хасково и от общината – всичко се връща – помнете го когато ви дойде до главата. Запитайте се за какво зло ви се връща и как сте го заслужили!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button