Хасково

Бадминтонистките на Езиковата подчиниха Англия, Франция и Малта на Световните игри

ОтборитеБадминтонистките на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ се представиха силно при първото си участие на Световните ученически игри.

Венцислава Сакаджийска, Калина Спасова, Таня Петкова, Кристина Желева и Богдана Дукова, водени от треньора Станислав Янков победиха в предварителната си група тимовете на Франция и домакините от Малта с по 5:0. Проблемна за нашите бе първата среща с Гърция, която загубихме с 1:4. Сред причините за загубата Янков посочи дългото пътуване и умората у момичетата, докато съперничките ни са пристигнали с ден по-рано в Малта.

Така хасковлийки излязоха от групата си като втори и се паднаха със силния тим на Китай, където бадминтонът е спорт №1 и очаквано загубиха. След това нашите се изправиха срещу Турция, чийто състав бе от националки, които не са от едно училище и допуснаха третото си поражение в турнира.

Въпреки това в срещата за седмото място Езиковата още веднъж доказа класата си и въпреки контузиите пречупи Англия с 4 на 1 победи.

Отборът на бадминтонистите от България пък бе от старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и завърши на девето място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button