Хасково

30 месеца затвор за телефонен измамник, ужилил 11 старци в Хасково и Димитровград

Съд

Измамникът Никола Илиев (вляво)

На 2 г. и половина затвор за телефонни измами бе осъден Никола Илиев от Хасковския окръжен съд.

Мъжът е от великотърновското село Нова Върбовка.

Куриерите му Христо Христов и Деница Иванова са наказани съответно по 18 и 12 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Тримата бяха признати за виновни, че от май до юли 2009 г. са ужилили 11 старци от Хасково и Димитровград като са отнели от тях общо над 19 000 лв.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Сред пострадалите възрастни хора бе и майката на криминалния репортер на вестник „Хасковска Марица“ Делян Аврамов, която почина преди 4 г. Колегата сподели, че призовката от съда е дошла 15 дни, след смъртта на майка му.

Тарторът на групата Никола е звънял на жертвите си, като им е разигравал сценките по схемата, че внуците им са сгазили деца и трябват пари, за да не лежат в затвора.

За Аврамов наложените наказания са справедливи. „С брат ми поискахме да сме частни обвинители и граждански ищци заради паметта на майка ни. Наясно сме, че тези тримата  няма да възстановят и стотинка по присъдените искове“, сподели Делян Аврамов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Smqh
Smqh
06.04.2016 7:31 7:31

Bravo be i sled dve godini i polovina pak da gi mamai

007
007
06.04.2016 9:21 9:21

Поне един осъдени има. Малко му е трябваше да му дадат най-малко 7 години.
Такива материали трябва да се публикуват, за да се види, че все пак има наказани. Интересното е, че го няма единствено в Хасково нет от местните медии. Защо ли? Да не би някой от екипа им да е солидарен с измамниците?

Back to top button