Хасково

Засадиха 30 фиданки до ПМГ и на Кенана, ротарианци правят фитнес на открито

ЗалесяванеОбщо 30 фиданки бяха засадени днес в двора на ПМГ „Боян Петканчин“ и на Кенана за Седмицата на гората.

Залесяване15-те фиданки от атласки кедър и червен дъб за Математическата бяха осигурени от общинското лесничейство. Бройката е символична и е за 15-годишнината от основаването на лесничейството. Фиданка засади и кметът Добри Беливанов.

Малко по-късно 15 фиданки от червен дъб, осигурени от Държавното горско стопанство бяха засадени на Кенана.

ЗалесяванеИнициативата на Кенана се организира от ротари клуб „Хасково – Аида“ с президент Милена Сакаджийска. Към тях се включиха и ротари клуб „Хасково“ с президент Тончо Тончев.

Така се реновира така наречената Ротарианска гора – алея от 100 дръвчета, която Ротари създадохме, обясни Сакаджийска.

ЗалесяванеЕдна от целите на Ротари е опазване на околната среда и в помощ на местната общност – създаване на чист и зелен град.

„Засади дърво и дай живот“ – под този надслов през 2005 г. бе създадена „Ротарианска гора“. Засадени са 100 дръвчета червен канадски дъб в парк „Кенана“. Този проект обедини цялото ротарианско семейство в града – 2-та Ротари клуба, интерактори, ротарактори и Инеруйл.

Вече 10 г. алеята се обгрижва с много любов – подменят се повредените дръвчета и се засаждат нови – За чист въздух и екологична околна среда.

„За нас ротарианците е чест, че тази година инициативата ни е подкрепена от местната власт и лично от Беливанов, който е и един от създателите на Ротари в Хасково. До тази алея, съвсем скоро, РК „Хасково – Аида“ ще осъществи още един свой проект – „Спорт за всички“ – ще създадем спортна площадка с фитнес уреди на открито. РК „Хасково“ в чест на своята 20-годишнина ще засади още 20 дръвчета“, допълни Сакаджийска.

Залесяване  Залесяване 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
06.04.2016 15:33 15:33

Браво за инициативата!
Обаче особено впечатление прави дамата с късата рокля и токчетата, със сигурност е най-подходящото облекло за подобна инициатива, а до колко е запозната със земеделските сечива, не е ясно… Но пък картинката е забавна… А някога ни учеха за подобни дейности, включително и представителните лица, да ходим със спортно облекло, което в съвремието придобива все по-интересен стил… 🙂

очевидец
очевидец
06.04.2016 16:45 16:45

А, на театър беше с дънки и бели маратонки

Краси
Краси
06.04.2016 23:07 23:07

Е, мацката с костюмчето трябва да упражнява работата с мотика

ха - ха
ха - ха
07.04.2016 13:11 13:11

То една мацка! Ха – ха – ха…
Доматите на село я чакат!!!

не те познавам вече!
не те познавам вече!
07.04.2016 19:25 19:25

Селянката си е селянка! И след сто години пак ще си е същата! Защо я е срам за роднините си?
Извинете, тя е вече голяма шефка! А как си купи дипломата, за да се намърда на топло?! Те работодателите й явно лапат мухи!

Back to top button