Хасково

Беларус ни предлага камиони, комбайни и тор

СрещаОбластният управител на Хасково Станислав Дечев бе домакин на Българо-беларуска бизнес среща. Тя бе инициирана от Хасковската търговско-промишлена палата с председател Янчо Янев.

СрещаВъв форума участваха Негово превъзходителство посланикът на Беларус Владимир Воронкович, съветникът по търговско-икономическите въпроси Олег Белов, кметът на Хасково Добри Беливанов, заместник-областният управител Валентин Ангелов и представителят на Беларуската търговско-промишлена палата Тодор Трифонов. Възможностите за разширяване на бизнес-контактите между беларуски и български фирми обсъдиха с дипломатите от Беларус представители на над 20 фирми от Хасковска област.

„През последните 10 г. стокообменът между двете държави се увеличава динамично. За 2014 г. той  надхвърля 90 милиона долара, а данните за 2015 г. показват стабилен ръст на търговския обмен„, заяви Дечев. Областният допълни, че е обнадеждаващ фактът, че българските инвестиции в Беларус също ритмично нарастват. За последните 6 г. те надхвърлят 15 милиона долара.

СрещаHaskovo.info припомня, че хасковски фирми от години изнасят машини и съоръжения за хранително-вкусовата и млекопреработвателната промишленост.

Беливанов увери представителите на бизнеса, че Хасково прави всичко възможно да облекчи процеса на инвестиране тук.

Посланик Воронкович покани хасковските предприемачи на българо-беларуски бизнес форум в Бургас в началото на юни. „Там в директен диалог ще имате възможност да договорите бъдещите си взаимоотношения“, заяви дипломатът. На срещата бе припомнено, че Беларус е водещ износител на камиони, комбайни, трактори и тор.

Хасковските предприемачи презентираха производствата си и изразиха готовност да разширят търговските си интереси в посока пазарите на Беларус и Евразийския съюз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БКП
БКП
07.04.2016 22:44 22:44

Интересно Минко Ангелов, какво ще прави в Беларус, а комсомолецът от Димитровград – Николай Янев, А Маври Индже*азов от държавна сигурност?!?!?! Пълен майтап!!!! Пребоядисаните от БКП гербери управляват икономиката на бедна България! Това е пълен провал! До една година на целия български народ ще му писне от БКП!

Back to top button