Хасково

Хванаха 2.5 тона контрабандни чушки на „Капитан Андреево“

ЗеленчуциВнос на контрабандни чушки предотвратиха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Зеленчукът е открит в камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митническите органи шофьорът е представил документи, според които превозваната стока е 2960 кутии с пресни домати.

Въпреки редовността на документите камионът е селектиран за рентгенова проверка, при която се установява наличието на различна от декларираната стока и съмнение за натоварени повече видове стоки от декларираните.

След последвалата физически проверка митничарите са установили, че освен декларираните домати, в камиона са натоварени и 80 каси с общо 2560 кг. пресни чушки, за които не са представени никакви документи.

На шофьора на товарния камион е съставен акт по Закона за митниците и ще му бъде наложена глоба в размер от 100% до 200% от митническата стойност на стоката.

Нарушителят се е възползвал от правото си на споразумение по образувано срещу него в Митница „Бургас“ административно-наказателно производство и доброволно е заплатил публични държавни вземания – глоба и 25% от равностойността на митническата стойност на стоката в размер на 4523 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button