Хасково

Сигналите за насилие в училище се увеличават с превенцията

НасилиеСигналите за насилие в училищата към отдел Закрила на детето са се увеличили, съобщи на пресконференция председателят на Управителния съвет на сдружение „Шанс и закрила“ Малина Славова.

Това става факт след инициативите по неговата превенция, извършвани от сдружението и проектите по обучение на учителите да разпознават насилието. „Хората вече разпознават насилието и го докладват. Винаги е важно неговото бързо докладване за да се избегнат негативните ефекти„, обясни Славова.

Партньор на сдружението е хасковското ОУ „Никола Вапцаров“, където вече имали изградена стройна вътрешна организация за бързо сигнализиране на Социалните при проблем.

В обученията да разпознават насилието са се включили над 500 учители от Хасковска област. Някои от тях обаче вече не практикували и били детегледачи в Англия или чистели къщи в Испания.

Анализът на свършеното е в контекста на приключващ проект „Оценка на въздействието от дейности на НПО в социалната сфера“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button