Хасково

Пенсионирани експерти от Германия ще помагат на хасковския бизнес

ПресконференцияХасковските фирми могат да се възползват от пенсионирани немски експерти в помощ на бизнеса си, обяви на пресконференция заместник-председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Никола Зикатанов.

По-рано от Асоциацията имаха регулярна среща с хасковските предприемачи, на която са били обсъдени проблемите на бизнеса, възможностите за европейско финансиране и борбата със сивия сектор.

Петима от управителите на фирми са проявили интерес към възможността да наемат немски кадри. Зикатанов каза, че пътните и тяхното възнаграждение се поема от Германия, като нашите трябва да им осигурят хотел и храна. Възможно е една фирма да наеме и 3-4 от пенсионираните експерти, които да работят в различни направления. Освен да предадат своя опит на нашите фирми, в бъдеще те може и да им съдействат с контакти на немския пазар, допълниха от Асоциацията.

В АИКБ членуват 210 фирми от Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button