Хасково

Отлично представяне на математици от Хасковско на национална конференция

ИлюстрацияОтлично представяне – това е оценката на журито за Алекс Недялков от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград , участвал в Ученическата секция по математика и информатика в рамките на 45-ата пролетна конференция на Съюза на математиците в България.

Научен ръководител на 9-класника е учителката Добринка Донева. В челните места в класацията са и възпитаниците на гимназията Атанас Орманов, Даниел Господинов,  Божидара Божилова, Джулия Георгакиева, Георги Ангелов, Деян Самарджиев и Александър Гавазки.

Името на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ е достойно защитено от 11-класника Димитър Карев с научен ръководител Момчил Пейчев, студент в Кеймбридж. Специална грамота получава Недялко Бойдев.

Конференцията се състоя в Плевен под патронажа на Цецка Цачева, председател на Народното събрание. В нея участваха 80 ученици, разработили 62 проекта по математика, информатика или информационни технологии, и 30 научни ръководители – учители, учени, представители на бизнеса. Най-добрите получават покана за участие в триседмичната лятна изследователска школа на Ученическият институт по математика и информатика, която има и международно участие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button