Хасково

Ученици от „Левски“ влязоха в класна стая „Земно кълбо“

УченициУченици от хасковското СОУ „Васил Левски“ влязоха в подвижна класна стая „Земно кълбо“, която бе надута и разположена във физкултурния салон на училището.

УченициТова е второто от трите посещения на Земното кълбо на Фондация „Тайм“ за годината. Така децата се включиха в инициативата „Кампания за дъба – събиране на информация и повишаване на обществената осъзнатост по въпросите на дъбовите гори“. Те учиха в Подвижната класна стая подобно на 120 техни връстници, привлечени от идеята за опазване на дъбовите гори и вековните дървета в България. През 2015 г. част от инициативата станаха ученици и младежи от Плевен и София, а на 22 март се включиха и ученици от Враца.

УченициПодвижната класна стая представлява надуваем глобус с диаметър 6.5 м, в който учениците влизат, за да научат повече за устройството на Земята, естествените науки, географията, екологията и др. Поводът е Седмицата на гората, която е винаги през първата цяла седмица на месец април.

В рамките на проявата е предвидено изготвянето на информация за включването на 50 вековни дъбови дървета в националния регистър на вековните дървета в България.

От Хасковска област ще бъдат включени над 10 вековни дървета – космат дъб, благун и цер.

Ученици  Ученици 
 Ученици  Ученици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button