Хасково

И Йоана от ПМГ стана лауреат от национална олимпиада

ПМГАбитуриентката от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ Йоана Георгиева се представи блестящо на Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика в Самоков.

ПМГЙоана спечели бронзов медал в групата на зрелостниците и стана Лауреат от престижната олимпиада, с което може да влезе без приемен изпит в родни университети.

Хасковлийката обаче иска да кандидатства „Архитектура“ в УАСГ-София.

ПМГHaskovo.info припомня, че през март друга абитуриентка от Математическата стана лауреат от Националния кръг на олимпиадата по английски език. Това е Мария Бакалова, която се класира първа.

За националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика се класираха и още трима гимназисти от ПМГ, които ПМГсъщо се представиха силно. Това са деветокласничката Галина Вълчева и 11-класниците Гергина Георгиева и Димитър Карев.

И четиримата отличници са подготвени от преподавателя Ваня Гочева.

Сега Йоана Георгиева е в разширения състав на Националния отбор, като й предстоят две контролни работи в Слънчев бряг. От тях ще се излъчат представителите на международната олимпиада в Индия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button