Хасково

Приеха първите две бежанки за годината в хасковското АГО

ИлюстрацияПървите две бежанки за годината бяха приети в Родилно отделение на МБАЛ-Хасково, съобщиха за Haskovo.info от АГО.

Младите афганистанки са били транспортирани до отделението в неделя от центъра в Любимец. Те са на възраст 21 и 26 г. Те били заловени наскоро с група мигранти, преминали границата ни.

За едното момиче е имало опасност да направи спонтанен аборт, най-вероятно от стреса и тежките условия при преминаването на границата. Нейното състояние обаче се е подобрило и днес е била изписана от Родилно.

Другата афганистанка е оставена в отделението и тези дни ще роди, уточниха от АГО.

Ражданията в Хасковска област от началото на годината са общо 384, показва справка от регистъра на Министерството на здравеопазването. Това прави със 132 раждания по-малко в сравнение със същия период на 2015 г., когато са се родили 516 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пациент
Пациент
12.04.2016 15:34 15:34

Как няма да са по малко като се държат арогантнно със пациентите се и и са гола вова нещо не знаят само за пари мислят. Затова полжвината Хасково са в Пловдив тук раждат само от Рипублика а сега и емигранти почнаха.Нека ,че на д -р Кехайов джоба ще се изпразни няма да можи да си взима цигари да пуши при бременните и родилките направо победнява като разбере,че някой нямя да рагда при него коромпирана гад такава.

Младен
Младен
12.04.2016 16:15 16:15

и сега какво ? Българин или Авганистанец ще го пишат в личната карта ? щото малко се получава като тези… Ахмед е роден в швейцария… ахмед е швейцарец… малкия ми хамстер като е роден в аквариум прави ли го рибка ?

пациентка на Д-р Кехайов
пациентка на Д-р Кехайов
13.04.2016 0:06 0:06

Ех, колко злоба има по този свят…. като сте толкова загрижен за цигарите на Д-р Кехайов, купете му един стек и му занесете, че да има какво да пуши . Аз като негова пациентка мога да кажа само , че една стотинка не ми е поискал за консултации, преди и след раждане… До „пациент“ : Вие не берете грижи дори и половината и повече хасковлии да не раждат при д-р Кехайов, има кой да му купува цигари :):):)

Пациент
Пациент
13.04.2016 13:40 13:40

Пациентка на д-р Кехайов не ви е взел стотинка преди и след раждането ,а защо не споделите колко ви оръси за самото раждане и след пажданета персонала в аго обръщаше ли ви внимание или ви казваха на който сте дали пари него викнете

пациентка на Д-р Кехайов
пациентка на Д-р Кехайов
13.04.2016 23:16 23:16

И за самото раждане не съм платила нищо , само почерпка на изписването… а що се отнася за персонала на АГО , да прав сте, внимание нула, но за разлика от тях д-р Кехайов ми обръщаше внимание, даже затова една от персонала като им казах , че не искам те да ме мият ми вика после да не се оплакваш на Д-р Кехайов, че не те мием 🙂

Back to top button