Хасково

Проверяват 34 потенциално опасни язовира в Хасковско

ИлюстрацияОбщо 34 потенциално опасни язовири на територията на Хасковска област ще бъдат инспектирани в периода 26 април до 13 май, съобщават от областна администрация.

Като потенциално опасни се определят водоеми, които при евентуална авария биха засегнали населени места. На инспекция ще бъдат подложени и обекти, предложени от кметовете и от Напоителни системи.

Областната комисия за извършване на проверка на потенциално опасните язовири и на  проводимостта на речните корита на територията на Хасковско заседава. Областният управител на Хасково Станислав Дечев сформира междуведомствената комисия в изпълнение на заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Заседанието на комисията бе открито от ресорния заместник-областен управител Валентин Ангелов. На членовете на комисията  бе раздаден график за извършване на проверки по общини и обекти.

Тези проверки се правят два пъти в годината, уточни председателят на комисията Красимир Бончев – главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка“ в областна администрация.

Обобщеният доклад от пролетните проверки за състоянието на потенциално опасните язовири и за проводимостта на речните корита ще бъде готов през юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button