Хасково

Цвети от Езиковата първа в България по испански, чакат преподавател от Пиренеите

ИспанскиГимназистката от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ Цветелина Кисьова стана първа в България по испански език.

Момичето спечели Националния кръг на олимпиадата по испански за 8 клас, като е на върха с 97 точки. Тя сподели, че е учила в Испания до 5 клас, но добрата й подготовка за олимпиадата се дължи на преподавателя й в Езиковата Мария Петкова.

ГПЧЕ има общо 7 финалисти в олимпиадата, като от 8 клас силно се представиха още Белослава Пецова, Ивайло Пецов и Михаела Михайлова.

ИспанскиДеветокласникът Калоян Пецов пък се класира на призовото трето място. Момчето е живяло 6 г. в Испания, а негов преподавател е Галина Атанасова.

Абитуриентът Джемил Джемил пък получи оценка отличен 5.75 от олимпиадата, като може да използва оценката си за прием в университет. Той обаче иска да кандидатства Връзки с обществеността в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Негов преподавател е Веселина Гайдаджийска.

До националния кръг на олимпиадата стигна и 10-класникът Крисиян Кирилов. Общо всички финалисти бяха 116.

В гимназията се учи испански от 6 г., като заради отличното си представяне досега ГПЧЕ подписва споразумение с испанската държава, съобщи директорът Пенка Делиева. Така от следващата учебна година в гимназията ще пристигне правоспособен учител от Испания. „Асен Златаров“ очаква още литература и участия в състезания по испански с останалите 12 училища в България, които имат рядката възможност да си партнират с Испания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nadezhda
Nadezhda
13.04.2016 14:43 14:43

Браво,деца!Следвайте смело мечтите в живота си и не преставайте да се борите.Всеки език е богатство,а испанският ми е слабост от години.Много попътен вятър!

Back to top button