Хасково

Спортни клубове скочиха срещу бъдеща общинска наредба, пренаписват я

ИлюстрацияПроектът за Наредба за финансово подпомагане на хасковските спортни клубове ще бъде изцяло пренаписан. Това съобщи за Haskovo.info кметът Добри Беливанов. Наредбата беше публикувана през миналата седмица на сайта на общината и трябваше да бъде гласувана на сесията на 22 април.

Причина за пренаписването на наредбата са правилата, по които трябва да се разпределят 200 000 лева от общинския бюджет. Срещу тях се обявиха ръководители на клубове, развиващи отборни спортове. Според тях индивидуалните и колективните спортове се точкуват по различен начин, а точките всъщност определят кой клуб колко пари ще получава.

Така например отборите се точкуват само ако са се класирали на държавни финали и то ако са изиграли до 25 – 30 мача през сезона. Отделно при тях не се предвиждат точки за картотекиране и такива за спечелването на купи. Като пример бе даден, че ако една боркиня се класира на 16 място на държавни финали, клубът получава 10 т., а цял отбор за първо място – 7 т. Отделно при тимовете се точкуват само юношите и девойките, а при индивидуалните – мъже и жени.

Ако в един клуб, към който има 6 отбора и те са първи ще получат по тази наредба 1000 лв., а клуб с пет боксьорки например – до 12 000 лв., коментираха ръководители на клубове.

След среща с недоволните ръководители на клубове Беливанов е спрял проекта за наредба и тя няма да бъде в дневния ред за предстоящата сесия. Кметът допълни, че новата наредба ще е по-професионална и олекотена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Професионалист
Професионалист
14.04.2016 7:53 7:53

Май на Марияна Стаматова все някой и е виновен.Няма да я има лапачката дето и даваше Узонджовеца по 40 бона на година да се разкарва из Европа.Сега вече се е настанила и до Беливанов на софрата и от него да скубе парички ,а той будалата е готов да и се върже.Не виждате ли г-н Беливанов че има 6 отбора по хандбал в България и нивото е на селска спартакиада.Същото е положението и с футбола в Хасково.

Даскал
Даскал
14.04.2016 8:14 8:14

Наредбата за подпомагане на спортните клубове е добра в тази си част за индивидуалните спортове,но всичко друго в наредбата е пълна каша и си личи че е правена от хора които хабер си нямат от спорт.Критериите за колективните спортове нямат нищо общо с тези които трябва да бъдат съобразени с местните клубове и тяхното представяне.На някой ясно ли му е че те няма как да изиграят толкова мачове по простата причина че конк*реннцията е никаква и няма толкова отбори.Дано г-н Беливанов след този протест пък не лишите наистина работещите клубове ,които разнасят славата на Хасково из България и света.всички спортни хора в града знаят в кой клуб се работи ,а то личи и от резолтатите.

Анонимен
Анонимен
14.04.2016 8:38 8:38

Сегашният вариант на наредбата бе направен от некадърници и наистина трябва да бъде променен. А тези, които я бяха изготвили трябва да бъдат наказани или махнати от общината, щото май само интриги въртят. Изглежда за друго не ги бива, и май гледат на поста си в общината като начин да си отмъщават, а не да спомагат за развитие на спорта в общината.
Просто мижитурки, които не могат да стъпят и на малкия пръст на Марияна Стаматова. Нейния клуб има най-много деца от Хасково. Не бива да се делят спортовете, не бива да се залагат капани, като неизпълними срокове за подаване на документи.

Милен
Милен
14.04.2016 18:07 18:07

Някой се опитва да противопостви индивидуалните и колективните спортове и да извлече дивиденти! Защо не се казва че бяха предвидени 20 % за организации(без лиценз и членство във федерацийте) които единсвената им спортна дейност е да дават частни платени уроци по вид спорт в д.градини и нач.училища, а за всички останали клубове-50%.
Нека клубовете с индивидуален и колективен спорт се обедят в това цялата субсидия на 100% да се получи САМО от лицензирани клубове, участващи в държавния спортен календа. Размера и да зависи от постижения, брой картотекирани и взели участия състезатели, брой състезания през годината.

Даскал
Даскал
14.04.2016 21:52 21:52

Тази наредба няма как да се впише ,защото е направена неграмотно от някой типичен чиновник.Дайте тази наредба да я направят хора занимаващи се със спорт а не търтеите от администрацията,които изкат да набират точки пред кмета със смешните си познания от областа на спорта.

Back to top button