Спорт

„Хасково 2012“ поведе на „Нефтохимик“ с 2:0 след продължение

БаскетболБаскетболистките на „Хасково 2012“ пречупиха трудно отбора на „Нефтохимик 2010“ (Бургас) във втората си домакинска среща от полуфиналния плейоф с 85:76 след продължение.

БаскетболЗа разлика от вчерашния мач, когато момичетата на старши треньора Елена Станкова биха с лекота бургазлийки с 93:72, сега хасковлийки срещнаха далеч по-голяма съпротива.

Стрелбата на нашите не потръгна, а в същото време гостите отбелязаха изключително много тройки. Първата четвърт бе Баскетболзагубена с 18:23, като „Хасково 2012“ успя да се върне до края на полувремето и се оттегли на почивката с крехък аванс 41:40.

БаскетболБургазлийки обаче продължиха с настоятелната си игра и след третата четвърт водеха с 4 точки. Въпреки че до самия край на срещата бургазлийки водеха с 4 т., домакините успяха да изравнят 70:70 и да вкарат сблъсъка в продължение.

В добавеното време хасковлийки, подкрепяни от верните си фенове, успяха да направят разлика на „Нефтохимик“ и заслужено да го победи.

Лия Галдейра вкара 28 точки, Мея Тирера добави 24, а Доминик Мозли вкара 16 т.

В серията се играе до 3 победи от пет срещи, като следващата е на 16 април в Бургас, а евентуалните следващи двубои са на 17 отново край морето и на 20 април в Хасково.

Баскетбол  Баскетбол 
 Баскетбол  Баскетбол

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button