Хасково

В „Раковски“ откриха релеф на патрона си

РаковскиРелеф на Георги Сава Раковски бе открит във файето на едноименното хасковско начално училище.

РаковскиЛентата прерязаха областният управител Станислав Дечев и кметът Добри Беливанов.

Днес се навършват 195 г. от рождението на Раковски и по традиция възпитаниците на училището и техните преподаватели правят подарък за школото по повод празника.

РаковскиТази година подаръкът е изключително ценен, защото е осъществена една отколешна идея: релеф на Георги Раковски. Той е изработен от скулптура Иван Парасков.

Учениците представиха накратко живота и делото на патрона на училището, а директорът Димитрия Атанасова благодари на учениците, преподавателите, родителите и гостите за съпричастността с техния празник.

Haskovo.info припомня, че вчера учениците се представиха с празничен концерт в Младежкия.

Раковски   Раковски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Защо
Защо
14.04.2016 15:44 15:44

Защо след като релефът е подарък от учениците „лентичката“ я режат кметът и областният управител? Не можаха ли да изберат едно дете, някой отличник да му предоставят тази чест или лентичките ги режат само управляващите?

как защо
как защо
14.04.2016 17:41 17:41

Как защо областен и кмет режат – ами да отчетат дейност че нещо правят. А пък всъщност децата са направили всичко. Колко жалко и браво на децата

Back to top button