Хасково

Неврохирургия с нов ултразвуков апарат, щадящ пациентите

ОтделениеС нов апарат за интероперативна ултразвукова диагноза на заболявания на главния мозък разполага от вчера Неврохирургично отделение при МБАЛ-Хасково, съобщи за Haskovo.info началникът на отделението д-р Веселин Попов.

ОтделениеАпаратът се използва при операциите на дълбок тумор, мозъчен кръвоизлив или киста. С него предварително точно се локализира проблемното място което ще се оперира и се прави много по-малък разрез за да се достигне до него.

Д-р Попов е от Стара Загора и обясни, че една от специализациите му в Дания е била точно за работата с такъв апарат. Преди да дойде в Хасково той е въвел неговата употреба и в Стара Загора, като допълни, че го има в много малко болници извън София.

Използването на апарата щади пациента и след това той се възстановява много по-бързо, уточни д-р Веселин Попов, който вече оперира с новата придобивка на Неврохирургично отделение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button