Хасково

Учредяват отличие за учители и културни дейци в Хасково

Будители, архивПриемане на Статут за учредяване на отличието „За заслуги към образованието и културно дело“, предлага с докладна за предстоящата сесия Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания при общинския съвет.

Това се прави в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В докладната се казва, че в общината продължава да има будни учители и културни деятели и те заслужават признателност. „С връчването на отличието община Хасково ще популяризира сред обществеността високите постижения, таланта, професионализма и гражданския морал на учители и просветни деятели от Хасково“ се казва в докладната. Отличието е придружено и с парична награда от 500 лв.

Докладна от кмета Добри Беливанов предлага да се финансира предстоящо участие на детски хор „Орфей“ на Четвъртия световен музикален фестивал в Коста Брава – Испания.

Този престижен музикален форум ще се проведе от 27 юни до 2 юли тази година и в него ще участват формации от цял свят. Досега певците сами си плащат разходите по пътуванията. Освен това изнасят и благотворителни концерти за набиране на средства, но те не са достатъчни.

„Като подчертавам значимата роля, която детски хор „Орфей“ има за утвърждаването на града ни като културно средище и за популяризиране на културната политика и подкрепата за децата на община Хасково предлагам съставът да бъде подпомогнат финансово за това пътуване със средства от бюджетния резерв в размер на 2300 лв.„, мотивира докладната Беливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
666
666
14.04.2016 18:52 18:52

Много добра идея! Браво на общината!

Обаче… „добрият учител“ е невъзможен без добрия ученик.

ДАЙТЕ 500 ЛЕВА И НА УЧЕНИЦИ С ПОСТИЖЕНИЯ!

davat se
davat se
15.04.2016 7:24 7:24

точно 500 лева дадоха от представителните разходи на кмета на момчето от математическата, което вече е прието в Кембридж. Тези дават!!! А общински съвет трябва да гласува и една помощ от около 2 хиляди лева за хор орфей , които отиват като единстветн хор от България в много престижен фестивал в чужбина. И ред други състави получиха пари и получават. Тва не е Жорката далавераджията

CS
CS
15.04.2016 10:37 10:37

До davat se:
Я покажи къде е писано, че са дали на момчето от Кембридж ;).

Back to top button