Регион

Министър Бъчварова иска по-добро оборудване за охрана на границата

ГраницаНеобходима е допълнителна работа в посока подобряване на техническото оборудване на съвместните екипи от гранични полицаи и военнослужещи, охраняващи границата, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова при днешната й инспекция на Гранично-полицейския участък – Ивайловград.

По нейните думи съвместните екипи действат в пълен синхрон.

Haskovo.info припомня, че в охраната на границата в района на ГПУ-Ивайловград се включиха 46 военнослужещи от хасковското военно формирования 52 740.

Няма напрежение на границата, но ние трябва да сме готови за всяка една ситуация. Същевременно, това е ясно послание към хората, които биха опитали да преминат нелегално през граничните зони„, допълни Румяна Бъчварова.

Министърът припомни, че е възприет подход за пълен контрол на граничните пунктове, което засилва усещането за сигурност на границата.

МВР разпространи указания към жителите на пограничните райони. Те акцентират върху това, че хората трябва да подават сигнали в случаите, когато забележат нелегални имигранти, а граничните полицаи са тези, които установяват и задържат нарушителите на държавната граница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button