Спорт

16 медала за „Мега спорт“ от държавното в Боровец

АеробикаХасковският клуб по аеробика „Мега спорт“ спечели 16 медала от Държавното първенство по спортна аеробика за юноши и девойки в Боровец.

АеробикаВъв възрастова група 9-11 г.: Румен Янакиев спечели сребърен медал, Николай Стефанов е четвърти, пети е Стивън Панайотов, Румен Янакиев и Антония Филипова са с бронзово отличие на двойки, Стефанов и Балабанов са четвърти, а Панайотов и Кирчев са пети. Трети на тройки са Румен Янакиев, Никол Драганова и Иванина Вукадинова, пети са Ивет Янева, Мария Габрова, Александра Янкова. При групите бронзови са Филипова, Янева, Янкова, Габрова, Кирчева. Индивидуално при момичетата шеста е Мария Габрова.

АеробикаВъв възрастова група 12-14 г.: златна е Борислава Иванова, сребърна е Дамла Арабаджи, четвърта е Алекс Ангелова, шеста – Християна Кайрякова, бронзов медал при юношите завоюва Александър Ангелов.

Златен медал на двойки донесоха Борислава Иванова и Александър Ангелов, а шампиони на тройки са Иванова, Арабаджи, Ангелова, сребърни са Митева, Добчева, Тодорова, на тройки бронзов медал спечелиха Ангелова, Кайрякова, Ангелов. При групите бронзови са Митева, Кайрякова, Ангелова, Добчева, Тодорова, а златни са Иванова, Арабаджи, Ангелова, Йорданова, Ангелкова, а четвърти Русинова, Панаъотова, Милчева, Фърталева, Гаврилова.

АеробикаВъв възрастова група 15-17 г.: четвърта стана Ива Ангелова, пета е Симона Благоева, шесто място спечели Моника Мишева. С бронзовите медали се окичи тройката Мишевеа, Василева, Благоева. При групите вицешампиони са Мишева, Василева, Благоева, Ангелова, Ванчева, Ценова. Симона Благоева е със златен медал при категория групи – със състезатели от други отбори.

Борислава Иванова и Дамла Арабаджи с равни оценки, класирайки се първа и втора си извоюваха квота за Световното първенство в Корея през юни. Там те ще участват с индивидуални съчетания, тройка и група заедно със състезатели и от други отбори. Симона Благоева също си спечели място за Световното в категория тройки и групи. Преди 40 дни Дамла Арабаджи бе оперирана от скъсън менискус, но това не и попречи да се бори до край и да осъществи мечтата си. За Боби и Дамла това е първо световно и се надяваме на много добри резултати.

Всичките състезатели се класираха за предстоящия международен турнир, който ще се проведе на Боровец през уикенда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button