Хасково

Унищожиха вече 550 крави, животновъди блокираха Е-80

ПротестМасов протест на животновъди блокира днес за кратко международния път Е-80 край хасковското с. Клокотница.

ПротестФермерите недоволстват срещу масовото избиване на крави във фермите, където има болни животни от заразен нодуларен дерматит.

По последни данни огнищата в Хасковска и Старозагорска област са 13, а унищожените са 550. В четвъртък по хуманен начин ще бъдат умъртвени още животни в димитровградското с. Брод, като се чакат резултатите от пробите в съмнителна ферма в хасковското с. Узунджово.

Нервите на фермерите не издържаха и те се разплакаха, седнали на асфалта.

ПротестЖивотновъдите излязоха с ултиматум към земеделския министър Десислава Танева. Техните искания са за незабавно спиране избиването на животни и незабавна ваксинация, дисциплинарно уволнение на шефа на БАБХ за престъпно бездействие и последвали некадърни действия, назначаване на професор Бойко Ликов за шеф на БАБХ като най-подходящ в създалата се тежка ситуация, справедливо компенсиране на стопаните на избитите животни, като се вземат предвид пропуснатите ползи, разпускане на Националния и областните консултативни съвети по животновъдство до избиране на лигитимни представители на животновъдите.

Ако до края на деня исканията не бъдат удовлетворени Танева да си напише оставката, а ние ще дойдем в София да й я подпишем, заканват се протестиращите фермери.

На свое заседание днес Министерски съвет предостави допълнителни средства по бюджета на Министерството на земеделието и храните за 2016 г. в размер на 14 490 000 лв. за ограничаване и ликвидиране на заболяването заразен нодуларен дерматит, за изплащане на обезщетения на собственици на принудително убити едри преживни животни и за суровини, добити от тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
liliq
liliq
20.04.2016 14:02 14:02

Оставка на министър Танева и на всички виновни, заради които се стигна до тук!

бай -манол
бай -манол
20.04.2016 14:20 14:20

Избивайте ги , няма заради селяндурския бизнес да се тровим с млека и млечни продукти, на тях им трябва единственно евро субсидията за глава,да могат да си купят нов джип и тази година и да идат на хотел на слънчев бряг!!!

kolio
kolio
20.04.2016 15:30 15:30

как не ви е срам да пишете такива глуписти за джипове и почивки! Тези хора не работят 8 часа, а 24 часа! Те напълно заслужават уважение за труда си, а не подигравка!

нино
нино
20.04.2016 17:04 17:04

бай манол заповядай с мене да работиш във фермата и ще идем на почивка с джипа

gerb
gerb
21.04.2016 11:12 11:12

Да ви светна Станков- Семката е Любимешки тарикат, минал е през всички партии и от избори на избори се включва с печелившата партия, вече никои не го взема на сериозно, бил е в ГИВК уволняван е за корупция, уникален измамник, интелектуален потенциал нула, селска пръчка, но на Добревите не им трябват по умни от тях,че може да им вземат хляба, какво се учудвате в Община Хасково назначенията са същите роднините на Делянчо, от братовчетка, кума, съоченици до братовчетките на жена му.Този селянин Станков, управлява по нареждане на Делянчо и Любимец и Харманли, представете си какъв е кадровия потенциал на ГЕРБ, щом човек като Станков е на отговорен пост. Срам и позор Бойко ела да видиш хората си мишки, неграмотници и некадърници.Обединете се и този Станков да се измете, за да не нанася поразии и щети на хората, той никога не е изкарал и един лев с труд и незнае цената на хляба.

vila
vila
21.04.2016 14:08 14:08

bravo tova e iztinata za stankov tezi oito go poznavame znaim no tova e samo na4aloto za fermerite ako ne go mahnat i pari nqma da polu4at zastoto toi ste gi pribere a na tqx ste dade troxite

Back to top button