Хасково

Д-р Иванов поема Първа поликлиника, оттеглиха наредбата за даренията

СесияД-р Иван Иванов да бъде управител на „Диагностично-консултативен център 1 – Хасково“ до провеждането на конкурс решиха общинските съветници на сесия на местния парламент.

СесияHaskovo.info припомня, че дотук се стигна след като досегашният управител д-р Дамянка Колчагова подаде молба за напускане.

Д-р Иванов е и зам.-директор на МБАЛ – Хасково, като беше и шеф на Медицинския център в болницата. Сега на центъра шеф става д-р Маруся Запрянова – специалист по кардиология.

Съветниците гласуваха и за обявяването на конкурс за управител на Обредния дом.

Местните парламентаристи приеха и годишните счетоводни отчети за 2015 г. на общинските търговски дружества.

СесияТролейбусен транспорт е на печалба от 4000 лв., каквото е състоянието и с Обредния дом. Загубата на Агропрогрес е 48 000 лв., Диагностично-консултативния център пък е на печалба в размер на 6312 лв., Центърът за психично здраве е на загуба от 6621 лв., Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания е на печалба в размер на 18 199 лв., а Специализираната болница за активно лечение по онкология е на печалба от 8000 лв.

Съветникът от Коалиция „Сряда 7“ Росен Пеянков пък оттегли Наредбата за получаване и управление на дарения от община Хасково за прецизиране. След края на сесията съветници коментираха, че същата наредба е била приемана от общинския съвет преди 5 г. по предложение на ГЕРБ, но след това съдът я е отменил като незаконосъобразна.

Съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев попита кмета Добри Беливанов от името на родители на ученици в готвените за ремонт ОУ „Св. Иван Рилски“ и ОУ „Шандор Петьофи“, кога ще бъдат обявени обществените поръчки. Притесненията им били, че ако процедурите се удължат децата ще учат в други училища повече от една година. Беливанов отговори, че документацията по поръчките се подготвя и в най-скоро време те ще бъдат обявени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ха ха
ха ха
22.04.2016 22:34 22:34

Нарочно ли пропускате да кажете, че д-р И. Иванов и д-р М. Запрянова са съпрузи? А за балдъзата няма ли някое свободно ДКЦ?

Седмак
Седмак
23.04.2016 1:15 1:15

В най-скоро време, разбирай след лятната ваканция

Седмак
Седмак
23.04.2016 1:15 1:15

В най-скоро време, разбирай след лятната ваканция

Седмак
Седмак
23.04.2016 1:16 1:16

В най-скоро време, разбирай след лятната ваканция

Back to top button