Хасково

Читалище „Яворов“ посрещна Лазаровден и Цветница с пъстро тържество

ЧиталищеВече 15 г. в хасковското читалище „Пейо Яворов-1982“ се организира детско тържество, посветено на светлите пролетни празници Лазаровден, Цветница и Великден.

ЧиталищеПред ученици от хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се представиха момичетата от лазарската група, ръководена от секретаря на културната институция Росица Димова. Те пяха, танцуваха и наричаха благословии за здраве и берекет.

Децата, освен че се забавляваха, научиха подробности за обредността на трите празника, а пред зрителите се представи Танцов състав ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и детската театрална студия „Смехорани“ при читалище „Яворов“.

ЧиталищеТри творчески ателиета провокираха таланта на учениците. В първото – децата боядисваха яйца, в другите две деца рисуваха цветя и моделираха цветя от разноцветни хартии.

Работата в ателиетата имаше и състезателен характер.

Първенците бяха определени от голямо жури – цялата публика. Награди имаше както за най-добрите, така и за всички участници.

Публиката имаше възможност да разгледа и изложба от боядисани великденски яйца по специална восъчна техника от Чепинско, предоставена от Стойна Араклиева.

Читалище  Читалище 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
marin stoiqnov
marin stoiqnov
23.04.2016 17:14 17:14

Тая секретарка Росица Димова, която е за пенсиониране и председател на читалище Яворов за какви групи говори и заблуждава хората! Та почти всички деца са от танцов ансамбъл ,,ЮЖНЯЧЕ“ където е ръководител пак съпруга и Васко Димов !!! Ало вие от общината се ориентирайте и погледнете реално на културата в Яворов ч-ще и Младежкия дом !!! Как фамилия Димови с едни и същи деца вземат хонорари от три места!!!! И това е с години комбинация!!!Защо не покаже колко публика има в залата за Великден!!

Росица Димова
Росица Димова
07.05.2016 11:32 11:32

Г-н Стоянов, явно не познавате дейността на читалището за което пишете.
Да групи и състави има. Те се представят на фестивали в страната и чужбина, печелят награди. Участниците в Лазарската група за която става дума в материала са ученички от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ и нямат нищо общо с ТА „Южняче“ . През 2015 година групата спечели златен медал и само тя представи град Хасково на юбилейното издание на Националния събор на българското народно творчество – Копривщица ‘2015.
На детското тържество организирано от читалището по случай Лазаровден и Цветница присъствуваха и участваха учениците от целия начален к*рс на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Хасково заедно с класните си ръководители.
Секретарката на читалището е ръководител и на три детски групи в читалището и не получава хонорари за тази си дейност.
Вашето изказване говори за некомпетентност и злонамереност.
Ако имате желание да научите за дейността на читалище „Пейо Яворов“ прочете материалите и вижте снимките във фейсбук страницата на читалището.

Back to top button