Регион

Дамска чанта, пълна с контрабандни златни накити, откриха на „Капитан Андреево“

ЗлатоМитничарите на „Капитан Андреево“ откриха и задържаха 351 гр. недекларирани златни накити в дамска чанта на пътничка в лек автомобил „Ауди А3“ с българска регистрация, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата е пътувала от Турция за България. На „Капитан Андреево“, шофьорът и неговата спътничка са заявили пред митническите служители, че не внасят стоки или валута за деклариране.

При извършената щателна проверка на автомобила и багажа на пътниците, митничарите откриват в дамската чанта на спътничката на шофьора общо 68 гривни, медальона, пръстени и др. накити от жълт метал с общо тегло 351 грама.

Извършената експертиза е установила, че иззетите накити са от 14-каратово злато с проба 585.

Срещу българската гражданка с инициали Т. Г. е съставен акт за нарушение на Валутния закон. Златните изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button