Спорт

Васил Ривов извоюва бронза на Международния турнир по карате в Баку

МедалистСъстезателят от хасковския клуб по карате АидаНет Вадо-рю Васил Ривов се окичи с бронзовия медал при младежите 16-18 г. в категория -61 кг. от Международния турнир по карате в Баку.

След 3 спечелени срещи на полуфинала Васко се изправи срещу представителя на домакините Хуммат Бакхшалийев, бронзовия медалист от световното първенство в Индонезия 2015 г. и европейското първенство в Цюрих от същата година.

След много оспорвана битка и значителна подкрепа от съдиите победата бе за домакина. В срещата за трето място след като губеше с 1 на 6 точки в последните 20 секунди Васко се мобилизира и направи пълен обрат в резултата и заслужено с 8:7 точки победи и се окичи с бронзов медал.

Турнирът е официална проява от календара на Европейската карате федерация. В него взеха участие над 600 състезатели от 10 държави.

Карате е много динамичен спорт и се изисква изключителна психика и техника за да се направи обрат при такъв пасив в резултата и особено в самия край на срещата, сподели треньора Георги Ривов. Решихме да участваме на този турнир, защото Азербайджан е сред водещите сили в Карате. Не случайно на Европейските игри 2015 в Баку, в надпреварите по Карате с 4 златни медала бяха първи в комплексното класиране. В тази част на света се играе по различно карате, което се отличава с атакуващ и динамичен стил на игра и за нас бе интересно да преборим сили на подобен форум, допълни Ривов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button