Хасково

Баща и дъщеря от Хасково станаха държавни шампиони по бридж

ПобедителиПърво място на Държавното първенство по спортен бридж за смесени двойки в Сливен спечелиха Гергана Тенева с баща си Теню Тенев от Хасково.

Състезанието се проведе в 3 сесии с равна тежест и в него участваха общо 20 двойки от цялата страна на различна възраст.

Първите 2 сесии бяха спечелени с лекота от хасковската двойка и след напрегнатата 3 сесия те победиха с по-малко от процент противниците си.

ПобедителиГергана е едва на 16 г. и така тя е най-младият републикански шампион в историята на българския бридж. 

Това не са единствените отличия за двойката за 2016 г. През февруари Тенев спечели заедно със съотборниците си от КСБ „Радков“ Държавното отборно първенство, а малко след това Гергана спечели Държавното ученическо отборно първенство заедно с отбора си ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Всички ученици и младежи, желаещи да практикуват интересния интелектуален спорт развиващ качества като: логическо мислене, памет и интуиция са добри дошли да се присъединят към групата момичета и момчета, водещи бридж обучение под ръководството на Теню Тенев. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button