Хасково

Комисията „Шалапатов“ дава на прокуратурата строеж до „Смирненски“

КомисияКомисията за проверка на дейността на общинските предприятия, сделките с общинско имущество, процедурите по ЗОП и даренията на предходното управление с председател Димитър Шалапатов от ГЕРБ дава на прокуратурата сделката с имота до ОУ „Христо Смирненски“, на който е построен нов търговски обект.

КомисияТова обяви на пресконференция в общината Шалапатов, която бе веднага след края на първото заседание на комисията. Според Шалапатов и секретарят на комисия Росен Пеянков сделката с имота е много съмнителна „с изцяло противоречиви документи“. По техните думи прокуратурата трябва да провери как имотът е станал от публична в частна собственост и как без да има отстъпено право на строеж, такова по-късно се продава.

На първото си заседание комисията е приела вътрешните си правила за работа и е разгледала постъпилите жалби досега. Сигналите са седем, като се отнасят за сделки с имоти, провеждането на търгове за парковете в общината и за нередности в с. Тракиец.

Комисия

Теренът преди новото застрояване

Кметът Добри Беливанов е разпоредил проверки в парковете „Бяло море“, до ОУ „Любен Каравелов“, „Арменци“ и „Хисаря“. Повечето обекти там нямали разрешителни за строеж, като някои многократно надвишавали допустимата квадратура. Сега с тях ще се занимаят компетентни експерти от общината.

Комисията „Шалапатов“ ще заседава веднъж месечно, като са възможни и извънредни заседания, допълни председателят й.

В края Шалапатов допълни, че предстои кметът да свика и комисия, която ще обсъди бъдещето на паметниците в Хасково. Haskovo.info припомня, че в началото на сегашния мандат бе премахната скулптурата на Баба Яга и Бухала пред хасковското кметство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Pal
Pal
26.04.2016 14:00 14:00

Палячо

Анонимен
Анонимен
26.04.2016 17:44 17:44

Ето това сътвориха Джона и циганчето Г. Иванов. Дайте сега да ги осъдим и да си дойде всичко на мястото.
Пък ти си пиши „палячо“.

2в1
2в1
26.04.2016 19:33 19:33

тва е комисията шалапатков , дрън дтън че пляс

Back to top button