Хасково

47 ромки потърсиха помощ от домашното насилие

Пресконференция47 жени са потърсили помощ от домашното насилие в рамките на инициативата за подкрепа на жертвите на домашно насилие с фокус ромското население.

В рамките на проекта на Фондация „Х&Д Джендър перспективи“ бяха продължени безплатните услуги за пострадали от домашно насилие в Консултативния център в Димитровград. Пострадалите лица се консултираха от специалисти с дългогодишен опит в областта на домашното насилие – социален работник, юрист, психолог и трудов посредник.

На потърсилите помощ са предоставени 40 юридически, 41 психологически консултации и 21 консултации с трудов посредник. 15 лица предприеха мерки по ЗЗДН, 6 от тях имат издадени от съда Заповеди за незабавна защита и 5 – Заповеди за защита. 7 лица преминаха през програмата за трудово посредничество, а 5 от тях започнаха нова работа.

Големият брой лица, потърсили помощ е доказателство за необходимостта от продължаване на услугите и осигуряването на устойчивост за тях, коментира на пресконференция екипът на проекта с ръководител Андриана Иванова.

Бяха разкрити приемни за пострадали от домашно насилие в Кърджали. В рамките на инициативата отново пилотно стартира и изпълнението на мобилна услуга за пострадали от домашно насилие от Меричлери, село Стамболово, село Минерални бани и прилежащите им населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button