Хасково

Силно представяне на ученици от гимназията по туризъм на национални състезания

НаградениЕдинадесетокласничката от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ Деница Красенова зае пето място на националното състезание за най-добър млад барман в София.

НаградениТя стигна до първата шестица в конкуренция със състезатели от 18 гимназии по туризъм в страната. Деница впечатли журито с много добър баланс на съставките в приготвените от нея коктейли – безалкохолен „Хармония“ и алкохолен с името „Ангелски шепот“. Учител на единадесетокласничката в майсторството на успешното барманство е дългогодишният преподавател в ПГТ „Александър Паскалев“ Тодор Колев.

Силно се представи и другият състезател на ПГТ Рейхан Иляз. Той показа уменията си в  категорията „Най-добър млад готвач“ на Осмата панорама на професионалното образование в Пловдив.

За два часа състезателят на Гимназията по туризъм приготви тристепенно меню по две порции с автентични ястия от региона. Ученикът демонстрира иновации в кулинанарното изкуство с приготвянето на качамак, роле от свинско и пилешко филе и хумус, гарнирано със сортирани зеленчукови перли. За десерт Рейхан измайстори брауни с нахут и рожков. В тънкостите на кулинарията учител на момчето е Елисавета Димчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button