Регион

27 км контрабанден плат задържаха на „Капитан Андреево“

ПлатНад 27 километра недеклариран трикотажен плат задържаха митничарите на „Капитан Андреево“ при разкрит опит за контрабанден внос от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Недекларираният плат е иззет при щателна проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. Шофьорът е декларирал, че внася 25 900 кг. плат от Турция. При измерване теглото на автомобила на митническия пункт със специализирана електронна везна, митничарите се усъмняват в несъответствие между декларираната и превозваната стока.

Камионът е селектиран за щателна проверка, при която е установено, че освен декларираните 25 900 кг. плат, камионът превозва и недекларирани 6200 кг. трикотажен плат в 190 рула. Дължината на недекларирания плат е над 27 километра, а пазарната му стойност възлиза на десетки хиляди лева.

Контрабандният плат е задържан. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чочо
чочо
28.04.2016 15:50 15:50

Колко километра плат колко килограма са??? Зависи как е купен – мерната единица може да е в кг, а не в метри, все пак това е плат, а не краставици.

Back to top button