Хасково

Един загинал и двама тежко ранени при 52 трудови злополуки за година в Хасковско

Поклонение52 са трудовите злополуки в Хасковска област през 2015 г., съобщи директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев на Областния съвет по условията на труд в областна администрация с председател зам.-областния управител Валентин Ангелов. 28 април е Световен ден за безопасност и здраве при работа.

Една от злополуките е със смъртен случаи, а при две от тях вероятно ще се стигне до инвалидност, отчете Андреев.

От началото на 2016-а в региона са станали 4 трудови злополуки, без инвалидизиране и смъртни случаи. През март от Инспекцията са извършили 139 проверки, открити са 608 нарушения, съставени са 24 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 9 за общо 3950 лв.

Разследването на трудовите инциденти е сложна задача, в която участват няколко институции. Много често трудови злополуки се прикриват като битови и едва след прекратяване на трудовите договори работниците идват при нас и пускат жалби срещу работодателите си, разказа директорът на НОИ Огнян Добриков. Наблюдава се тенденция за спазване на условията на труд в големите фирми и продължаващи опити за заобикаляне на законодателството в малките и средни фирми, констатираха още членовете на Областния съвет.

След заседанието те поднесоха цветя в памет на жертвите на трудови злополуки. Паметната плоча е на сградата на НАП-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button