Въпреки забраната продават агнета и кози на животинския пазар в Хасково

Хасково

ПазарВъпреки забраната на областния управител и директора на Агенцията по безопасност на храните за забрана на провеждането на пазари на едри и дребни преживни животни в Хасковска област днес на животинския пазар в областния град се продаваха овце, агнета и кози.

ПазарЦената на агнето бе 5.50 лв. на кг. живо тегло, а на овцата – 5 лв. килото. Предлагаха се и коза с три ярета за 350 лв. Прасенцата пък вървяха по 80 лв. бройката.

Haskovo.info припомня, че забраната на животинските пазари, изложби и придвижването на животни е заради заразата по едрите преживни животни от заразен нодуларен дерматит, като огнища вече има в общините Хасково и Димитровград, където тече и ваксинация.

Повечето от търговците на пазара обаче си тръгнаха по обяд заради липсата на клиенти. Хората се оплакаха, че са продали само половината от продукцията си.

На ул. „Днепър“ пък мъжете от една от къщите заклаха овца за Великден. Хората споделиха, че са купили животното от ферма в хасковско село, където овцете вървели по 5 – 6 лв. килото.

 Пазар Пазар
 Пазар Пазар

 

Един коментар по “Въпреки забраната продават агнета и кози на животинския пазар в Хасково

  • Като Ескинлер въртеше кадровия подбор на Директори на ОДБХ Хасково ,нямаше никакви проблеми .Ех какви сладки времена бяха за нас търговците когато Джамал Читов беше Директор . А нък и Владо Хърсев малко ли пъти Атаман го води лично в централата на ДПС да го калесват за Директор.Най дубре стана че се отървахме от палячото Вълчанов, наяване нямаше .Сега новия и той е наш.Нищо че се води като член на Герб , той си наш кюпек ,макар и ач. Не забравяй че е школуван кадър на ДПС. На времето малко ли близа задните части на Яшар Али да му гради кариера.И началника на храните е харно момче.Живее в махлата.Сутрин като отива на работа през Богородица чак минава ,да не гледа пазара на закланите агнета в Хисар.Та с какви глоби ви плашат нали са си наши кадри шефовете ,депесарчета чисти са си .Та спокйно колеги , въртете си търговийката и добри печалби , пазете се само от данъчните , но и те омекват като видят стотачка.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.