Хасково

Съветник дарява заплатата си на читалище, в Книжовник искат спешен ремонт на речно корито

СелаХасковският общински съветник от ГЕРБ Динко Тенев дари заплатата си на читалището в с. Криво поле.

Средствата ще са за транспорта и разходите на певческа група от селото за участие в 51-вия Национален събор „Китна Тракия пее и танцува“. Освен, че жителите на Криво поле ще участват в програмата от музея в селото ще бъде изнесена етнографската изложба, която ще бъде експонирана в парк „Кенана“ по време на събора.

Съветникът се ангажира да дарява заплатата си до края на годината на читалища.

СелаНа срещата с хората от Криво поле с Тенев стана ясно че им е необходим багер за да се довърши канализация за мръсна вода в единия от кварталите. Тенев се ангажира да осигури машината. В срещата с хората участва и съветникът Румен Стоянов, който пък обеща да провери колко са общинските земи в землището на селото и колко от тях биха могли да бъдат предоставени на безимотни хора.

Секретаря на община Хасково Биляна Димитрова също бе в откритата приемна на съветниците, тя увери хората, че скоро ще започне ремонта на пътя Криво поле – Елена. Обществената поръчка за избор на изпълнител е в ход.

Динко Тенев и Биляна Димитрова се срещнаха и с жителите на село Книжовник. Там един от най- наболелите проблеми е рушащото се корито на реката. Необходимо е да се ускори процедурата за съгласуване за изрязването и отстраняването на дървета чиито корени рушат подпорната стена на реката. Освен това до есента трябва да се изградят наново пропаднали участъци от стената. Съветникът и секретаря се ангажираха да запознаят с проблема кмета Добри Беливанов и да настояват за решаване на проблема най-късно до зимата.

Села  Села 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Селянин
Селянин
07.05.2016 14:55 14:55

Тоя лайнар какво се фука. Дарил е парите, които народът му плаща! Боклуци долни!

ББ
ББ
07.05.2016 15:14 15:14

Ей злобата и завистта нямат край. Ами вземи ти да си удариш заплатата бе СЕЛЯНИН. Ника много ти подхожда. Прост човек си ти….

Мим
Мим
07.05.2016 23:42 23:42

Не е важно колко и кой, важното е че този човек е дарил нещо, а повечето от злобните хора, които пишете няма да дадете и 10 лева от вашия джоб.

Back to top button