Хасково

Хасково обогати Музея на комикса в Русе

КомиксПълна колекция от броевете на издадения в Хасково комикс „Зоомикс“ обогати Музея на комикса в Русе. Инициативата за дарението е на доброволците от сдружение „Млад репортер“ с ръководител Даниела Стоянова.

Автор на илюстрациите в изданието е художникът Борислав Данев, а текстът е дело на младите репортери, подпомогнати от експерта от Българското дружество за защита на птиците Стойчо Стойчев, припомня Haskovo.info.

Всеки брой бе посветен на рядко срещан и защитен от закона животински вид като черен щъркел, видра, костенурка и др. В рамките на инициативата „Зелени в действие“ комиксът излизаше в продължение на една година с идеята да насочва вниманието към опазването на околната среда.

Първият български Музей на комикса се намира в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Той включва над 12 000 заглавия на български и чуждестранни комикси. Присъстват почти пълните течения на любимите на децата „Пиф“ и „Рахан“, на списание „Дъга“. Най-старото издание е – „Детски вестникъ“ от 1925 г.

В крайдунавския град посрещнаха с благодарност дарителския жест на хасковските млади репортери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button