Хасково

Общината сваля сметките за ток с 25% от свободния пазар

ИлюстрацияОбщина Хасково ще сключи първия си договор за доставка на ток от свободния пазар на цена от 68,90 лв. за мегават час, съобщават от пресслужбата на кметството.

За сравнение досега се плащат по 115 лв. за мегават час. Договора е за 12 измервателни точки. Очаква се намалението на плащаната сума за тях да е около 25%. Доставчикът е фирма от Стара Загора. В обявената обществена поръчка са участвали 6 търговци. Договора ще бъде сключен за срок от една година.

До 1 април нормативната уредба допускаше да се сключват договори на свободния пазар само при определен вид електромери. От 1 април това ограничение отпадна затова общината обяви обществена поръчка за всички измервателни точки включително за общинските училища детски градини. Стойността е за около 1,5 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
един от многото
един от многото
11.05.2016 16:46 16:46

Може да не е съвсем по темата,но крайно време е да се сключи и договор за ремонт на уличното осветление.От месеци на главни улици лампи се нуждаят от ремонт,тъмно е като в рог,но виждате ли,няма сключен договор и щем нещем ще живеем като първобитни.Та крадците ,проститутките и др. подобни максимално да бъдат улеснени….

Back to top button