Хасково

Гимназията по туризъм вече изпраща 3 пъти повече ученици на европрактика

ПрактикиХасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ спечели поредния си проект за мобилност на ученици по програма Еразъм+.

ПрактикиТака през 2017 г. шанс да заминат на лятна практика в Европа ще имат не 15, а за първи път – 45 ученици.

Разделени в 3 потока те ще могат да избират между град Маса в Италия, Малага – Испания и най-големият от Канарските острови – Тенерифе.

Практики20 дневната практика ще се проведе на реални работни места в 4 и 5-звездни хотели и ресторанти със съвременно оборудване. Стажантите ще се запознаят с тайните на средиземноморската кухня, ще усвоят нови техники и методи на приготвяне на здравословна храна, аранжиране на ястия и морски дарове.

Заедно с професионалните си умения те ще обогатят и езиковите си познания по испански и италиански език, придобити в училището преди практиката. Ще се докоснат до богатата история и култура на двете страни.

След приключване на стажа на учениците придобитите от тях професионални компетенции ще бъдат валидирани с документ Европас Мобилност, предоставящ по-добра възможност за реализация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Симеонов
Симеонов
12.05.2016 21:19 21:19

Ей, хитри! Под надслова „европейска практика“ западните туристически собственици наемат абсолютно евтина работна млада ръка, и то законно… Това ще са едни обикновени миячи, каква средиземноморска кухня ви гони??

Back to top button