Хасково

Започва обезопасяването на пътя Хасково – Димитровград заради тежките катастрофи

ИлюстрацияОбезопасяването на пътя Хасково – Димитровград ще започне до няколко дни, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Решението бе взето след поредица от разговори, които проведе областният управител Станислав Дечев с председателя на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.

След проучване на състоянието на отсечката, областният настоя категорично пред пътната агенция на бъде възстановена разделителната мантинела в най-опасните участъци от отсечката. Губернаторът изиска от директора на Областна пътно управление още от днес да се предприемат мерки за монтаж на наличната мантинела и да се предвидят варианти за обезопасяване на разделителната ивица, на местата където не е възможно да се монтира мантинела.

„Предстои активният летен сезон и това трасе ще бъде изключително натоварено, както заради транзитния трафик, така и заради намиращите се между Хасково и Димитровград търговски и увеселителни обекти. Затова сме длъжни да направим всичко възможно, за да предотвратим тежки инциденти“, мотивира искането си Станислав Дечев.

Haskovo.info припомня, че при последната тежка катастрофа на пътя в началото на април загинаха трима млади от Ауди, което се заби в камион.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ауди
Ауди
14.05.2016 6:33 6:33

Какво стана с Аудито,кога ще го продават?Добра цена ще дада!!!

Ламбрев - лъжец
Ламбрев - лъжец
14.05.2016 9:31 9:31

Поздравления, г-н Дечев!
Но, във Вашите правомощия е да поискате оставката на инж. Ламбрев, който продължава да работи за групата на Станимир Милев и Телят Хасан!Почти вече собственици на дружеството „АБ“ АД /асфалт и бетон гр-. Хасково/, защото активите им са заложени като обезпечения по задълженията им към банки и лизингови компании, които скоро ще ги обявят в несъстоятелност.
Инж. Ламбрев въвежда в заблуда обществеността! Говори за лицензирана фирма от Пловдив, която да постави елементарните мантинели, които дружеството „АБ“ АД гр. Хасково махна преди време. „АБ“ АД Хасково поддържа пътищата от републиканската пътна мрежа в област Хасково, в консорциум с бургаската фирма „Бургас пътстрой“ АД, тя пък собственост на Пеевски. Преди началото на строителството на магистралата в посока Димитровград същото това дружество отстрани мантинелите. Тогава инж. Боговски беше шеф на облластно пътно управление Хасково.Ламбрев сега се прави на много важен, лицензирана фирма да поставела мантинелите. Ламбрев, къде са твоите приятелчета от „АБ“ АД, защо не им възложиш с месечното задане за май месец 2016 г. поставянето на мантинелите. Пъзльо! Това е твое задължение!!! Спускаш им месечното задание, поставят мантинелите, точка. Такъв е законът. Ти си играеш с огъня вече, срамота, страхливец!
г-н Дечев, поискайте веднага оставката на инж. Ламбрев!

Анонимен
Анонимен
14.05.2016 9:43 9:43

И не само това,съд и затвор за тези които махнаха мантинелите,заради тия гладници Станимир и Телят си отидоха толкова хорица,затвор мамка им,затвор…

Т
Т
14.05.2016 10:10 10:10

Участъка е много хубав , поради което не се спазват ограниченията за скорост и трябва да се вземат мерки спешно, също така се оказва че табелите са недостатъчни и неясни за чужденците , многократно са ме спирали на влизане от Свиленград да ме питат на къде е София , Русе …. също така и при включване от София към Хасково-Свиленград …. включването от Свиленград към Хасково е доста опасно , защото идващите от Димитровград не спазват ограничението и не веднъж съм ставала свидетел на натискане на спирачки и бибиткане. Та освен за мантинели е добре да се помисли и за ограничаване на скоростта и още табели …. както и за реклама на града ни с билборди та чужденците да решат да се отбият в Хасково преди да се приберат 🙂

Back to top button