Хасково

С още 175 000 дози продължават ваксинацията срещу заразата по кравите

ИлюстрацияСледващата седмица продължава ваксинирането срещу заболяването Заразен нодуларен дерматит, съобщават от Агенцията по безопасност на храните.

На 16 май се очаква да бъдат доставени още 175 000 ваксини срещу заразата по едрите преживни животни. С допълнителните количества от ваксината ще бъдат имунизирани останалите възприемчиви животни в областите Хасково, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, Стара Загора и Пловдив.

Ваксина ще бъде поставена и на едрите преживни животни в граничещите с Турция общини Царево, Малко Търново, Средец, Болярово, Елхово, както и общините от област Кърджали, Крумовград, Кърджали, Черноочене.

Предстои провеждането на втори етап на пръскания срещу векторите на Заразния нодуларен дерматит. Първите инсектицидни обработки от въздуха стартираха на 23 април от землището на хасковското село Узунджово. През първия етап бяха обработени общо 61 250 дка в областите Хасково, Стара Загора, Пловдив, Ямбол и Сливен. През втория етап се предвижда продължаване обработката на площите около констатираните огнища и 2 км, зона около големите водни басейни с обща площ от 2 500 000 дка. Стартирането ще започне след спиране на валежите и затопляне на времето.

Haskovo.info припомня, че ваксинацията на кравите в Димитровградско започна на 29 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button